ZORGORGANISATIE UIT ZWAAR WEER

In toenemende mate zien wij bij HCSG dat grote zorgorganisaties financieel in zeer zwaar weer verkeren. Zo ook een landelijk opererende zorgaanbieder.  HCSG werd ingehuurd door een team dat werd geleid door de Bank, de Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur. Doel van de operatie was om programma’s te ontwikkelen die een snelle turn around zouden moeten geven en binnen een periode van zes maanden zouden moeten leiden tot groene cijfers. Anders zou een faillissement onafwendbaar zijn. Dit werd gerealiseerd door verbeteringen door te voeren in alle lagen van de organisatie. Van bedrijfsvoering tot het primaire (zorg-) proces. Het voortbestaan van de organisatie is nu weer verzekerd, en daarmee zowel de zorgvoorziening voor de cliënten, alsmede de werkgelegenheid voor vele duizenden werknemers.