SEOUL NATIONAL UNIVERSITY BUNDANG HOSPITAL (SNUBH) SEOUL, ZUID-KOREA

Het ziekenhuis van de toekomst zal volledig gedigitaliseerd moeten zijn als het wil overleven”
 Chin-Youb Chung, Chief Executive Officer Seoul National University Bundang Hospital (SNUBH), Zuid-Korea

In 2013 is HCSG met haar relaties afgereisd naar Zuid-Korea voor een bezoek aan het Seoul National University Bundang Hospital (SNUBH). Winnaar van de HIMSS Analytics Stage 7 Award: safer and higher-quality services with an advanced healthcare information system. In 2001 besloot SNUBH om ‘s werelds eerste compleet gedigitaliseerde ziekenhuis te worden. De uitdaging was tweeledig: enerzijds een uitgebreid EMR systeem bouwen en anderzijds het ontwikkelen van een effectief organisatie-breed trainingsprogramma na implementatie van het nieuwe systeem.